Ceramic gadgets

CERAMIC GADGETS - DESIGNER TOYS

Bag denne  serien af Ceramic Gadgets står keramikerne Vibeke Lykke og Karin Blach Nielsen.


Sammen har De  skabt en unik serie af keramiske porcelænfigurer.

Serien  omfatter grundfigurerne Agent Palmer, Sniff Dog, Frk.Sniff Dog , Me Brother, Mr Yo,  Mr D og Nino

Via et grafisk udtryk har  hver figur fået  tildelt sin egen personlighed og fortæller hermed sin helt egen historie som drager og betager både hjernen og hjertet.


Figurerne fremstår med sine iboende genkendeligheder, som kommunikerende objekter, og appellerer til den som tør stå ved sit indre legebarn, den som ønsker at forøge samlingen, eller den som bare gerne vil eje….


Fortællingen om Agent Palmer og hans brødrer startede i år 2007 i et fælles værksted på Vesterbro i København.


 

Sidenhen og frem til idag har Palmer og co høstet stor opmærksomhed -  både i ind og udland og de er stadig meget glade for livet.


I dag er det Vibeke Lykke der varetager al produktion og salg af figurerne.

Der er i mellemtiden blevet udviklet en ny figur til samlingen .  Just a Boy hedder han og er skabt af Vibeke Lykke


Idéen bag:

Begrebet Designer Toy/Vinyl Toy er en relativt ny kunstform. Nogle af designerne bag er klassisk uddannet indenfor kunst og design, mens andre er selvlærte

.

Genren opstod i Asien i midten af 90’erne og er en udledning af specielt unges besættelse af sjældent legetøj som f.eks Star Wars figurer.

Designer Toys er ofte baseret på samme grundform. Dette med variation i udtryk, leveret af individuelle designere. 


Den som udgangspunkt neutrale grundform giver designerne friheden til at fortælle deres helt egen historie. At udtrykke et statement i 3D.  På trods af de mange forskellige udtryk, er de nemme at identificere som serie og taler til et urgammelt samlerinstinkt.


Genren har kraftig inspiration fra klassisk legetøj med hensyn til materialevalg, farve og form. Konsekvent brug af levende farver  eksploderer her - en stærk design æstetik og højt tilgængelig kunstform for folk i alle aldre.


 

Dog har Sammensmeltningen af musik, tegneserier, graffiti, legetøj og mode, en direkte appel til en generation af unge, som her får en kunstform, der er til at betale og i øjenhøjde med den verden de lever i.


Designer Toys er  blevet  samleobjekter og meget efterspurgte -  det er igen cool at have en hylde med "udstoppede dyr" i hjemmet. I De seneste par år har vinyl toys også lavet afstikkere udenfor det mere undergrundsprægede miljø, og er samtidig begyndt at dukke op i andre materialer end plast, feks træ, metal, resin,  tekstil - og porcelæn.